Välkommen till en värld av te!

Ursprungligen kommer teplantan från östra och södra Asien och har en historia som går tillbaka flera tusen år. Nu växer den med lyckat resultat i både Afrika och Sydamerika. De fyra största producentländerna av te idag är Kina, Indien, Sri Lanka och Kenya. Harney & Sons stora utbud av te kommer från förstklassiga teplantager över hela världen. De omfattar rena naturella teer med enbart en tesort till blandningar liksom vår HT English Breakfast som är en mix av svart te från Kenya och Ceylon. I tillägg finns det ett stort antal smaksatta teer, vilka har blivit enormt populära de senaste åren och är en specialitet för Harney & Sons.

Japanese Tea Region

Indian Tea Region

Chinese Tea Region

Texan Tea Region

Sri Lankan Tea Region

African Tea Region

Texan Tea Region

"> Yaupon

Sri Lankan Tea Region

"> Ceylon

African Tea Region

"> Kenya Tanzania

Tesorter

Harney & Sons erbjuder ett stort urval tesorter för alla smaker och tillfällen. Välj den sort som passar dig bäst, med eller utan koffein!

Brygg den perfekta koppen

Familjen Harney har en ambition och strävan att erbjuda de finaste teerna. De gör kontinuerliga resor över hela världen för att hålla kontakten med odlarna och de har en mångårig relation med ett stort antal av dem. Att ständigt utveckla sin kunskap om te för att sedan föra kunskapen vidare till sina kunder är en konst som tar mycket tid och engagemang och det är något som Harney familjen har ett brinnande intresse för.

Brygg vid rätt temperatur

BRYGG VID RÄTT TEMPERATUR

När man brygger te så är tid och temperatur avgörande. Häll varmt eller kokande vatten över ditt te och låt dra i den rekommenderade tiden så att smakerna kan utvecklas.

Vatten Temp (°) Brygg tid
Vitt te 80° C 3 minuter
Grönt te 80° C 1–3 minuter
Oolong te 80°–100° C 1–5 minuter
Svart te 100° C 5 minuter
Ört te 100° C 5 minuter
First Flush Darjeelings 80° C 3 minuter
Brygg med friskt rent vatten

Det finns ett känt ordspråk i "Te Världen": "Water is the mother of tea"

Hårt vatten, svavelhaltigt vatten eller klorerat vatten påverkar smaken på teet. Om det behövs bör vatten filtreras. Som tur är har de flesta svenskar lyxen att ha tillgång till vatten av högsta kvalitén!

Konsten av att brygga den perfekta koppen

Konsten av att brygga den perfekta koppen

Värm kannan genom att fylla den med kokande vatten. Använd en pyramidpåse (tepåse, tesked te) för varje önskad kopp te. Fyll kannan igen med önskad mängd vatten och värm till rätt temperatur. Följ anvisningarna beträffande dragningstid och temperatur som är olika för varje tesort. När bryggningstiden är uppnådd avlägsna pyramidpåse, tepåse eller te för att få den bästa styrkan. En timer kan vara ett bra hjälpmedel för att uppnå den perfekta bryggningstiden. Njut!

Välj det bästa teet

TE KVALITETEN BESTÄMMER HUR GOD KOPPEN BLIR

Harney & Sons tillhandahåller den högsta kvaliteten teblad. Vi väljer hela blad från de finaste plantagerna och gårdarna. Precis som med viner skiljer sig karaktären på te med varje plantage och gård beroende på geografi, klimat, och produktionsmetod.

Färsk te är bäst te

Förvaring

Te ska förvaras i förslutna förpackningar skyddat från ljus och på en sval plats. Eftersom te kan ta upp lukt från andra livsmedel i omgivningen är det bra att placera kaffe och kryddor på avstånd från teerna.

Brygg den perfekta koppen

Familjen Harney har en ambition och strävan att erbjuda de finaste teerna. De gör kontinuerliga resor över hela världen för att hålla kontakten med odlarna och de har en mångårig relation med ett stort antal av dem. Att ständigt utveckla sin kunskap om te för att sedan föra kunskapen vidare till sina kunder är en konst som tar mycket tid och engagemang och det är något som Harney familjen har ett brinnande intresse för.

Brygg vid rätt temperatur

BRYGG VID RÄTT TEMPERATUR

När man brygger te så är tid och temperatur avgörande. Häll varmt eller kokande vatten över ditt te och låt dra i den rekommenderade tiden så att smakerna kan utvecklas.

Vatten Temp (°) Brygg tid
Vitt te 80° C 3 minuter
Grönt te 80° C 1–3 minuter
Oolong te 80°–100° C 1–5 minuter
Svart te 100° C 5 minuter
Ört te 100° C 5 minuter
First Flush Darjeelings 80° C 3 minuter
Brygg med friskt rent vatten

Det finns ett känt ordspråk i "Te Världen": "Water is the mother of tea"

Hårt vatten, svavelhaltigt vatten eller klorerat vatten påverkar smaken på teet. Om det behövs bör vatten filtreras. Som tur är har de flesta svenskar lyxen att ha tillgång till vatten av högsta kvalitén!

Konsten av att brygga den perfekta koppen

Konsten av att brygga den perfekta koppen

Värm kannan genom att fylla den med kokande vatten. Använd en pyramidpåse (tepåse, tesked te) för varje önskad kopp te. Fyll kannan igen med önskad mängd vatten och värm till rätt temperatur. Följ anvisningarna beträffande dragningstid och temperatur som är olika för varje tesort. När bryggningstiden är uppnådd avlägsna pyramidpåse, tepåse eller te för att få den bästa styrkan. En timer kan vara ett bra hjälpmedel för att uppnå den perfekta bryggningstiden. Njut!

Välj det bästa teet

TE KVALITETEN BESTÄMMER HUR GOD KOPPEN BLIR

Harney & Sons tillhandahåller den högsta kvaliteten teblad. Vi väljer hela blad från de finaste plantagerna och gårdarna. Precis som med viner skiljer sig karaktären på te med varje plantage och gård beroende på geografi, klimat, och produktionsmetod.

Färsk te är bäst te

Förvaring

Te ska förvaras i förslutna förpackningar skyddat från ljus och på en sval plats. Eftersom te kan ta upp lukt från andra livsmedel i omgivningen är det bra att placera kaffe och kryddor på avstånd från teerna.